Geef een knuffel!

knuffel1

Onlangs kwam Stichting Geef een knuffel landelijk in het nieuws, omdat de knuffels die na de ramp met de MH17 zijn neergelegd op de verschillende herdenkingsplekken aan deze stichting werden geschonken. Maar wat doet deze stichting eigenlijk precies? Voorzitter Martijn Westerbrink beantwoordde onderstaande vragen voor Everyday-Life:

Hoe is het idee voor de stichting ontstaan?
Het idee is ontstaan nadat wij zagen dat een vriendin van ons, die kampt met de ziekte Cystic Fibrosis (CF), hard achteruit ging. Als omstanders konden we niet veel voor haar doen behalve de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting) steunen in wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. We begonnen met het verkopen van boeken van onze zolder op de jaarmarkt in Olst en na verloop van tijd zijn we ook de knuffelaap van de NCFS gaan verkopen. Dit mondde uit in het idee om de knuffels te laten sponsoren, naar aanleiding van een tip van mijn oma en uit te delen aan zieke kinderen of kinderen die om een andere reden wel een knuffel kunnen gebruiken. Vanaf daar is het balletje snel gaan rollen en zijn we sinds november 2014 een officiële stichting.

Hoe komen jullie aan de knuffels?
De knuffels kopen wij normaliter van de NCFS. Met de aankoop van de knuffels ondersteunen we het wetenschappelijke onderzoek, en die knuffels delen wij weer uit. We kunnen de knuffels kopen door donaties van bedrijven, particulieren en opbrengsten uit de evenementen die we jaarlijks organiseren.  De afgelopen tijd hebben we ook knuffels van Stichting MH17 ontvangen, die zijn neergelegd op de verschillende gedenkplekken. Dit is afgelopen tijd uitgebreid in het nieuws geweest. Met deze donatie halen we dus geen geld op voor het onderzoek naar CF, maar kunnen we wel weer 2000 glimlachen op het gezicht toveren van een kind dat het nodig heeft.

Kan ik ook knuffels doneren?
Jazeker! Maar dan wel het liefst door een bedrag te doneren, een sponsorloop voor ons te organiseren of een van onze gezellige en sportieve evenementen te bezoeken (en deel te nemen). We organiseren jaarlijks een Mountainbike Tocht (www.atbsalland.nl) een triathlon (www.triathlongrossel.nl) en staan jaarlijks nog steeds op de jaarmarkt in Olst (19 september aanstaande). Tijdelijk kun je ook (nieuwe) knuffels naar ons insturen die we dan verspreiden onder kinderen die het nodig hebben. Maar dat is een tijdelijke ‘actie’ omdat we daar nu veel aanvragen voor krijgen. Normaliter werken we alleen met de nieuwe knuffels van de NCFS of een andere leverancier omdat ziekenhuizen geen gebruikte knuffels kunnen aannemen ivm de hygiëne van hun patiënten.
knuffel2
Hoe kan ik helpen?
Je kunt uiteraard een donatie doen ter attentie van onze stichting op rekeningnummer NL09 INGB 0006 7116 76, of bezoek een van onze evenementen! En je kunt je via onze website aanmelden als vrijwilliger. Dan kunnen we je inzetten op onze evenementen, of help je mee bij de verkoop van de NCFS knuffelaap!  Het allermooiste is nog als je een actie, evenement of activiteit organiseert waarbij Stichting Geef een knuffel de opbrengst mag gebruiken voor ons doel.

Kan ik een knuffel kopen?
Jazeker! Je kunt de NCFS knuffelaap via ons bestellen / kopen. Dit kan door een mailtje te sturen naar ons (info@geefeenknuffel.com), of ons te bezoeken op de jaarmarkt in Olst. Bij ‘bestellingen’ die we moeten versturen komt helaas wel € 6,95 verzendkosten. Dus het bundelen van een bestelling loont dan (we kunnen tot ongeveer 40 knuffels versturen als 1 pakket)!

Wat zijn jullie toekomstplannen?
CF uitbannen door te helpen het wetenschappelijk onderzoek naar een medicijn te ondersteunen, en tegelijkertijd vele glimlachen op het gezicht van kinderen te mogen toveren door ze knuffels uit te delen. We hopen de komende jaren te mogen groeien in bekendheid, aantal donaties en uitgedeelde knuffels. Het balletje rolt en we raken alsmaar meer enthousiast! En hopelijk nog vele mensen met ons..

Wordt de stichting verder uitgebreid?
Zeker! We proberen het aantal evenementen dat we organiseren uit te breiden. Maar hebben daar met name meer mensen bij nodig die kunnen ondersteunen. Ook het zelf organiseren van bijvoorbeeld een sponsorloop of ander evenement voor onze stichting wordt zeer gewaardeerd. Een basisschool uit Amsterdam haalde zo in April maar liefst € 3000,00 voor ons op. Een fantastische donatie!! Een wens is om op den duur een lesprogramma voor basisscholen te kunnen ontwikkelen waar de kinderen leren over bijvoorbeeld CF en het organiseren van een sponsorloop voor het goede doel. Daarnaast horen we natuurlijk graag tips, suggesties en ideeën van mensen om ons heen! Dus stuur ze in 🙂

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s