Kijktip: The Dark Matter of Love

Soms kom je opeens een pareltje tegen. In dit geval op Netflix. Onlangs kwam ik terecht bij de documentaire The Dark Matter of Love. De docu gaat over een Amerikaans echtpaar dat al een tienerdochter heeft. Dan adopteren ze uit Rusland maar liefst 3 (!) kinderen in één keer. Een meisje van 11, Masha, en 5-jaar oude tweeling: Vadim en Marcel.
Een jaar lang wordt de familie gevolgd door een filmploeg en begeleid door dokter Robert Marvin en zijn assistente Nicole. Marvin heeft zijn leven gewijd aan onderzoek naar de liefde tussen ouder en kind. Kun je een kind dat nooit liefde heeft gehad van ouders (zoals deze drie kinderen die in een weeshuis leefden) liefde aanleren? Samen met dr. Marvin probeert de Amerikaanse familie een nieuwe familie te vormen met de drie Russische kinderen erbij, Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. De Amerikaanse dochter Cami voelt zich al snel buitengesloten, omdat alle aandacht naar haar Russische broertjes en zusje gaat. De ouders en kinderen begrijpen elkaar vaak totaal niet, simpelweg omdat ze elkaars taal niet spreken. Masha kan totaal geen emoties tonen en de tweeling daarentegen heeft driftbui na driftbui.
Toch zie je in de loop van het jaar dat het ze lukt om steeds meer een familie te worden. Vooral de rol van de vader vond ik erg ontroerend. Deze man had echt engelengeduld en was heel consequent en rustig en lief tegen de kinderen. Ik vond het een prachtige documentaire en ik zat echt helemaal in het verhaal. De film stamt al uit 2012. Als je na het zien van de documentaire net als ik ontzettend nieuwsgierig bent naar hoe het nu met de familie gaat, kun je op hun Facebook-pagina kijken Aanrader!

Categorieën:Familie, Persoonlijk, Reviews

Tagged as: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s