En, wanneer komt nummer twee?

Pas zeven maanden moeder en toch wordt die vraag me al geregeld gesteld! Ik moet eerlijk zeggen, ik maak me er ook schuldig aan bij anderen, maar toch. Dus ja: Wanneer komt nummer twee? Komt die er überhaupt wel? Het eerlijke antwoord is:  ik heb geen flauw idee.

Ik ben zelf enig kind en mijn man komt uit een gezin van drie. Wat hem betreft gaan we voor het gemiddelde en worden het dus twee kinderen. Ik weet het zelf nog niet. Dat Spencer het allermooiste op deze aardbodem is, is me inmiddels wel duidelijk. Zo’n mooi vrolijk mannetje, ik ben helemaal verliefd op hem. Als ik hem kon klonen, dan deed ik het gelijk. Hij is altijd vrolijk, ik kan hem overal mee naar toe nemen en hij vindt alles leuk. Maar een tweede kindje erbij, brengt wel een groot risico met zich mee. Wat nou als dat tweede kindje helemaal niet zo makkelijk en niet zo vrolijk is? Dan heeft dat niet alleen invloed op ons leven, maar ook op dat van Spencer. Eén kindje vind ik vrij makkelijk overal mee naar toe te nemen. Mijn gevoel is dat je met twee veel minder bewegingsvrijheid hebt. Daarnaast ben ik zó gek op Spencer, ik wil niets van hem missen. Met een tweede kindje erbij moet hij hoe dan ook aandacht inleveren. Dat kan niet anders. Aan de ene kant is het misschien juist wel goed, dat hij niet in zijn eentje alle aandacht krijgt, maar aan de andere kant denk ik; ik ben er ook niet minder van geworden.

Dus ik heb een dilemma. Als ik een baby zie, dan gaan al mijn eierstokken rammelen en wil ik er ook eentje. Vooral jongetjes vind ik helemaal geweldig, ik zie het dan al helemaal voor me: twee van die kleine jochies samen in de tuin spelen enzo. Spencer is nu nog te klein om echt met andere kindjes te spelen, maar toch vind ik het leuk om te zien hoe hij op andere kindjes reageert en hoe ze op hem reageren. En een speelmaatje voor hem zou ik heel leuk vinden.
Maar aan de andere kant vind ik het een enorm risico. Het is nu perfect.
En dan nog een ander dilemma. Als ik dan eenmaal de knoop zou hebben doorgehakt: hoeveel leeftijdsverschil moet er dan tussen de twee kindjes zitten. Ik ben al 32, ik heb zelf niet eeuwig de tijd meer. Maar wat is wijsheid? Juist heel snel op elkaar? Of zitten ze dan later in elkaars vaarwater? Nummer twee pas als Spencer naar school gaat, zodat ik alle tijd heb? Dan ben ik zelf al te oud (ik wil voor mijn 35e klaar zijn, daarna zijn de risico’s op een miskraam me te groot). En met te veel leeftijdsverschil, hebben ze later misschien weer niets aan elkaar. Een jaar of 2,5 er tussen dus? Ik heb echt geen idee.
Help!!
Hoeveel kinderen hebben/willen jullie? En hoe zijn jullie tot die beslissing gekomen?

5 Comments »

  1. Het blijft me verbazen dat die vraag (zo snel) gesteld wordt! De eerste 9 maanden na Laurens zijn geboorte riep ik dat ik NOOIT meer een kindje wilde, ik was er van overtuigd dat ik dat niet aankon. Inmiddels zit ik in kamp “ooit” en lief in kamp “nee” dus tijd zal uitwijzen wat het gaat worden 😉 Ik snap je dus helemaal!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s