Spencers eetschema

Ons zoontje Spencer is inmiddels 6 maanden oud! Wat een mijlpaal alweer! En dat betekent ook dat hij meer dingen mag eten dan voorheen! Best spannend natuurlijk, als je kindje eerst alleen maar melk drinkt. We begonnen met proberen om hem thee of water uit een tuitbeker te laten drinken. Dit vindt hij echt reuzespannend, maar het gaat nog niet vlekkeloos! Ik heb meerdere merken uitgeprobeerd, maar hij heeft het principe nog niet helemaal door. Meestal is alles nat en is misschien 10 procent in zijn mond terecht gekomen 🙂 Dat komt wel. Sowieso went hij aan andere smaken.
Spencers schema ziet er inmiddels zo uit:
* ’s Ochtends als hij wakker wordt een fles. Dat is meestal ergens tussen 7 en 9 uur. Hij krijgt een fles met 180 ml en dus zes schepjes.
* Om 10 uur ongeveer 100 gram van een fruithap. Of zelfgemaakt, of de helft van een 6 maanden-potje van bijvoorbeeld Olvarit. Ook koop ik vaak van Kruidvat en van de Jumbo. Ik probeer hem kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende smaken. Soms kruimel ik er een kwart babyliga doorheen.
* Als lunch rond half 1 een fles. Hij mag nu oefenen met broodkorsten eten (al vind ik dat nog doodeng soms!). Ook dat vindt hij echt mega interessant. Ik moet zeggen dat het hem ook aardig lukt. Hij verslikt zich er niet in gelukkig!
* ’s Middags rond een uur of 2 / half 3 de rest van het potje fruit of een ander tussendoortje. Ik heb ook van die Yogolino van NestlĂ© gekocht, maar ik merk dat van zuivelprodukten hij gaat kotsen. Dat doe ik dus echt met mate.
* Rond 6 uur avondeten. Hij kan nu in de kinderstoel zitten bij ons aan tafel. Geweldig vind ik dat! Zo hoort hij er echt bij. Meestal krijgt hij aardappel met groente (gestoomd en dan geblend) maar als wij iets eten dat hij niet mag, dan krijgt hij een potje.
* Rond 23.00 uur als ik naar bed ga krijgt hij zijn laatste fles. Dit is een pyjamapapje van Bambix of van de Jumbo of de Kruidvat. Ook hier verzamel ik zoveel mogelijk smaken! In totaal zitten we dus op 4 flessen.

Nu vraag ik me dus af; wat is de volgende stap? Wat zal ik hem nu laten proeven? Stukjes fruit? Een soepstengel? Een Cracotte van Lu? Wat geef jij jouw kleintje?

3 Comments »

 1. Goed bezig, Spencer! Wij zijn inmiddels ook druk aan het eten geslagen. Gelukkig kan papa lekker koken, dus worden alle hapjes vers bereid. Iedere week een nieuwe groente en een nieuwe fruitsoort erbij. Tot nu toe wordt alles met smaak opgegeten. Soms een zure toet (pruim, blauwe bes) maar dan gaat het mondje toch weer open omdat ze meer wil. Ze krijgt ook nog wat borstvoedingen, broodkorst of kapje en soms rijstebloempap (maar daar is ze niet zo’n fan van). Ze heeft een keer een soepstengel gehad (net als bij het brood belandde het merendeel onder haar stoel, maar ze vond het prachtig). Verder eet ze al (fijngemaakt gekookt) ei, omdat ze dat van de allergologe waar we lopen moet eten (ze heeft koemelkallergie, dus mag geen gewone babymelkvoedingen of andere dingen waar koemelk in zit). Het drinken is vergelijkbaar met Spencer: er gaat erg veel langs haar mond. En ze wil het graag zelf doen, wat niet altijd goed gaat. Maar ach, ik geloof dat het tot de achtste maand proberen is en daarna dat het eten pas maaltijden hoeft te vervangen. Dus er is geen haast. Vooral lekker zoveel mogelijk smaken blijven uitproberen!

  Like

  • Oh, en avocado en banaan geef ik al in stukjes. Ik heb haar zelfs een keer van een banaan laten happen/sabbelen, zodat ze kon zien hoe een hele banaan eruit ziet. Gewone en zoete aardappel zijn bij haar geprakt en dus ook best grof.

   Like

 2. Toen Oz, mijn zoontje van 8 maanden, 6 maanden was, gaf ik hem een Bambix pyjama papje om 7 uur. En vervolgens sliep hij de hele nacht door! En dat is sindsdien nooit meer anders geweest. Inmiddels is hij 8,5 maand. Dat is weer een ander eetschema dan die van 6 maanden. Met 6 maanden is nog niet alles zo belangrijk en gaat het nog steeds om de flesvoeding. Maar vanaf 8 maanden is dat schema andersom. Dat was weer even wennen. Als tussendoor is het (vers) fruit en in de middag een soepstengel of rijstwafel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s