Slaapperikelen

Oh wat was ik blij een week voor ik weer moest gaan werken! Spencer sliep de nachten door. Wat een timing! En zo heeft hij dat een maand volgehouden. De kleine sliep van 7 tot 7, met alleen een voeding om 23.30 (mijn bedtijd). Luxe! En wat was ik trots op het feit dat we eindelijk een goed ritme hadden gevonden met de kleine. Daar had ik in het begin best moeite mee.
Maar sinds hij vorige week ziek was, is alles in de war! Niet meer doorslapen. Hij valt nog wel in slaap ergens tussen 7 en 8, en wil om 23.30 een voeding, maar dan begint de ellende. In plaats van tot 7 uur door te slapen, wordt hij meerdere keren per nacht wakker. Rond 3 uur ’s nachts wil hij tegenwoordig ook een voeding. Daarna gaat ie gelijk weer slapen, maar wordt rond half 5 weer wakker en dan begint het jammeren. Echt krijsen is het gelukkig niet, maar hij slaapt niet en is niet blij. Dit gaat nu al een paar nachten zo. Jullie begrijpen, de wallen hangen inmiddels tot mijn enkels. Ik pak hem niet op als hij ligt te jammeren, maar ik kan er ook niet van slapen. *Gaapt*. Ik hoop dat het van tijdelijke aard is en de kleine man snel niet meer zo onrustig is ’s nachts. Ik kom ook in de knel met zijn voedingen, want hij mag maar 5 flessen en zijn schema was niet meer op een nachtvoeding berekend. Ook overdag is hij niet in zijn hum. Hij is hangerig en niet zijn altijd blije en lachende zelf. Daarnaast stopt hij werkelijk álles in zijn mond wat ook maar in de buurt komt. De  gastouder denkt aan tandjes. Als ik zijn ‘symptonen’ google, kom ik daar inderdaad ook op uit. Maar ik zie en voel niets in zijn mond. Boven in zijn kamer hebben we een la met ‘spullen waar hij nog te jong voor is’. Die la zat propvol toen Spencer geboren werd. Inmiddels is de la bijna leeg. Vanochtend hebben we de bijtringen eruit gehaald. Misschien helpt dat hem een beetje! Als tandjes de oorzaak zijn tenminste. We gaan het beleven!

1 reactie »

  1. Komen die tandjes zo snel al?
    Heeft ‘ie niet gewoon vreselijke honger en vraagt zijn lijfje niet gewoon om meer voeding dan het consultatiebureau voorschrijft? Mijn moeder heeft dit ook gehad met mijn broer, die huilde de hele boel bij elkaar en probeerde alles te eten wat los en vast zat. Op een gegeven moment heeft ze de adviezen van het consultatiebureau in de wind geslagen, is gestopt met borstvoeding en ‘kleine babypotjes’ en heeft hem lekker mee laten eten van wat de (tot prut gestampte) pot schafte. Daarna was het een überblije baby die zelfs niet wakker te krijgen was tijdens repetities van de rockband van z’n vader 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s