Ziek :(

Vanochtend dacht ik even dat mijn lieve, immer lachende, vrolijke, tevreden, doorslapende Spencer is vervangen voor een ontvreden, boze, huilende kloon. Mijn kleine knul die bijna nooit huilt (al helemáál niet ’s nachts) is sinds 2 dagen van slag. Vooral ’s nachts. Om 3 uur wordt hij wakker en wil hij eten. Prima, maar nadat hij de fles heeft leeggedronken begint de ellende. Gillen, gillen en nog eens gillen. Terwijl hij doodmoe is, maar slapen zit er niet meer in. Hij gilt zo hard dat ik serieus bang was dat mijn buren de politie zouden bellen. Mijn lieve slaapkopje is opeens een woeste baby geworden! Hoe kan dat nou!? Vannacht was echt verschrikkelijk. Om 3.15 wilde hij eten. Die fles ging helemaal op. Daarna begon het gillen. Pas om half 5 nadat ik mijn hele arsenaal aan troostende woorden en handelingen uit de kast had gehaald, viel hij in slaap. Mijn hoop nog een paar uurtjes slaap te pikken, sneuvelde al vrij snel. Om 6 uur was het weer gillen! Maar weer een flesje maken. Deze dronk hij voor de helft op en gelukkig viel hij deze keer wel snel in slaap. Om 8 uur weer hetzelfde. Weer gegil!! Hoe dan?! Ik begreep er helemaal niets van. Maar goed er moet gewerkt worden, dus opa en oma pasten vandaag op. En in de loop van de dag ontwikkelde Spencer al snel 39 graden koorts. Eten wilde hij ook niet meer. Nu vind ik mezelf over het algemeen best een stoere meid, maar als het op mijn kleine kabouter aan komt ben ik dat dus echt totaal niet. Uiteindelijk toch maar de huisarts gebeld omdat hij niet wilde eten en gewoon helemaal niet lekker in zijn vel zat. En we moesten gelijk komen. Spencer heeft inmiddels babyparacetamol en neusspray. De griep, was de conclusie. De koorts is inmiddels iets gezakt en een wortelhapje ging er gelukkig ook in. En daarna dronk ie voor het eerst vandaag een fles leeg! Phew! Spencer ligt inmiddels al uren lekker te slapen. Ik hoop dat we de nacht een beetje doorkomen zodat ik morgen met iets minder wallen op mijn werkplek kan zitten 🙂
Overigens ik heb wat zitten lezen over paracetamol voor baby’s en dat durf ik hem dus bijna niet te geven. Het blijkt dus hoe vaker je je kindje tot zijn/haar eerste levensjaar paracetamol geeft, hoe vaker ze astmatische klachten hebben! Twee keer vaker dan andere kindjes zelfs. Lees hier het artikel op het Longfonds erover, mocht je interesse hebben.
Nou wij gaan maar een poging doen te slapen… Hopelijk met een gezondere baby morgen! En bij voorkeur een beetje slaap vannacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s