Baby Sensory

Tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik veel dingen gedaan waarvan ik dacht dat ik ze nóóit zou doen. Zoals 100 foto’s van mijn (uiteraard überschattige) kleine ventje op social media zetten, uitgebreid ouwehoeren over luiers, billendoekjes en voedingsschema’s en ja.. ik heb mijn kleine man ook meegesleept naar een gratis proefles Baby Sensory. Voor mijn zwangerschap leek het me heel erg vaag en vooral overbodig, maar goed, als je eenmaal zelf een baby hebt is toch alles anders. Dat is me inmiddels wel duidelijk. Dus met twee leuke meiden die ik van de ‘pufclub’ ken, op naar de proefles.IMG_5651

Voor degenen die het niet kennen: Baby Sensory is een cursus die je samen met je baby doet. Je doet allerlei activiteiten om zo de ontwikkeling van de zintuigen van je baby te stimuleren. En dit zou zelfs al kunnen vanaf 2 weken oud!

IMG_5650Spencer was 13 weken oud toen ik een poging ging doen zijn zintuigen ook te stimuleren.. Het half uurtje les bestond voornamelijk uit liedjes zingen met gebaren erbij, dansen en oefeningen doen waarbij de baby’s een vrolijk voorwerp moeten volgen met hun ogen. Hoe enthousiast de juf ook deed, Spencer had er geen zin in. Het was etenstijd, dus hij was vooral erg geïnteresseerd in wat er uit zijn fles kwam. Nog liever keek hij naar het meisje dat naast hem lag. Die wilde hij wél volgen met zijn ogen!  Maar de kleurige handpoppetjes, slingers en andere kleurige attributen die voorbij kwamen.. nee daar had hij weinig zin in. Ik twijfel nog of ik doorga met Baby Sensory. Ondanks dat het erg gezellig was met de twee meiden, vind ik het ook wel een beetje overbodig. Je kunt ook thuis volgoefeningen doen met je kleine en liedjes zingen. Er is online zoveel te vinden over de stimuleren van je baby’s zintuigen. 10 lessen kosten 125 euro en dat vind ik best een hoop geld. Voorlopig zijn er toch geen lessen op mijn vrije dag, dus ik heb nog even om erover na te denken. Sowieso ga ik babyzwemmen met de kleine, dat lijkt me echt heel leuk!

Hebben jullie ervaring met Baby Sensory of andere baby-activiteiten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s